A büntetőjogi ügyvéd védemet biztosít

Akadnak olyan esetek, amikor nem is gondolnánk, hogy vétettünk a törvény ellen. Mi a helyzet akkor, amikor önvédelemből súlyos sérüléseket okozunk a támadónknak és az feljelent minket? Abszurd helyzet, de egy büntetőjogi ügyvéd az ilyen esetekre is fel kell legyen készülve.

Szemtanúk nélkül nehéz lesz bizonyítani az igazunkat és ezt nem is tanácsos megpróbálni, csupán egy büntetőjogi ügyvéd jelenlétében. Innentől kezdve egy szakember kell átvegye a védelmünket. Könnyen nagy hibába eshetünk, mivel mondhatunk olyan részleteket, amiből az következhet, hogy mi provokáltuk ki a támadást. Nem fog ránk jó fényt vetni a bíróságon, hogyha károsultból előlépünk felbújttá.

Pedig elég a vallomás során néhány rosszul megfogalmazott mondat és máris olyannal gyanúsíthatnak meg minket, amit el sem követtünk. Kivéve akkor, hogyha jelen van a büntetőjogi ügyvéd. Az ő jelenléte nemcsak a védelmünket szolgálja, hanem azt is, hogy az eljárás során minden szabályszerűen történjen. Hogyha ez nem így lenne, akkor teljesen ki lennénk szolgáltatva az igazságszolgáltató szerveknek és az ítélet lehet, hogy nem lenne igazságos ránk nézve.

Mindenképp élnünk kell ezzel a lehetőséggel és vegyük igénybe a büntetőjogi ügyvéd segítségét! A Lőrik és Lőrincz ügyvédi iroda kiemelten foglalkozik minden ügyfél esetével. Védelmi lépések csak a jogszabályok teljes ismeretében tehetőek meg az ügyünkkel kapcsolatban. Így kerülhetjük el a legkönnyebben, hogy a kihallgatáson tett nyilatkozatainkat ne fordítsák ellenünk a későbbiekben. A büntetőjogi ügyvéd mindent megtesz annak érdekében, hogy az ügyfelek megkapják a megfelelő védelmet, ám ehhez szakértelemre és elhivatottságra lesz szükség.