Az aminosavak fogyasztása edzés előtt és közben is ajánlott

Ez a különleges szerkezet hozza létre az emberi szervezetben a fehérjéket. A fehérjék pedig fontos szerepet játszanak a szervezet minden folyamatában. Az aminosavak 20 fajtáját különböztetik meg. Egyértelmű, hogy a fehérje készítmények kiváló aminosav források, ezért a sportolók és a testépítők is használják ezeket.

A szervezet azonban energiát és időt fordít a fehérje lebontására és az aminosav kiegészítők segítségével a szervezet gyorsabban és könnyebben juthat hozzá a szükséges anyagokhoz. Ezért az aminosavak nagy keresletnek örvendenek, akárcsak a fehérje.

Mivel a fehérjék alkotóelemei, felhasználásuk fontos a szervezetben az új szövetek előállításához. Ha pedig a sportolóknak szánt változatokra gondolunk, akkor az izmok edzés utáni helyreállítására és felépítésére, az állóképesség növelésére és a zsírréteg csökkentésére használják ezeket.

Az aminosavak hatékony edzés utáni regenerációt biztosítanak. Az egyes fajták szerepe is jelentős, például a glutamin segít az immunitás fokozásában, az arginin javítja az izmok oxigénellátását edzés előtt.