Az infrapanel praktikus és gazdaságos

Az infrafűtés napjaink egyik legkorszerűbb fűtési technikájának számít. Az infapanel kiépítése minden esetben szakemberek alkalmazását igényli. Az ilyen formájú fűtéstechnika nagyon hasonlít a Nap sugárzásához.

Az infrapanel által kibocsátott hőt átveszik a szobában található bútorok, falak, padlózat, úgy, ahogy az emberi test elnyeli a meleget és ezáltal átmelegszik. Az effajta fűtéssel a levegőt nem fűtjük fel, csak a helyiségekben található tárgyakat.

Az elektromos fűtések közül ez biztosítja számunka a legtermészetesebb hőérzetet. Ráadásul ilyen fűtőtestek alkalmazásánál már kisebb hőmérséklet is elegendő lehet a komfortos közérzethez, így sokkal energiatakarékosabbak lehetünk.

Az infrapanel használatánál nem jelent gondot a magas belmagasság. Továbbá helyi fűtésre is alkalmazható, ilyenkor csak az alatta elhelyezett területet fűti. Az üzemeltetése kézileg és termosztát által is vezérelhető. Az infrapanel beszerelésére mindenképpen szakembert kell felkérni, aki tapasztalattal rendelkezik.