Derékfájásra gyógytorna? Így érdemes nekikezdened

derékfájás kezelés
Derékfájás kezelés

A derékfájás rendkívül kellemetlen, hiszen amellett, hogy kínokat élünk meg, a mozgásunkban is korlátoz bennünket. Ennek számtalan oka lehet, emiatt aztán nem egyszerű diagnosztizálni sem. Ezért is érdemes először felkeresni egy profi gyógytornászt a derékfájás kezelésére. Operatív és konzervatív terápia is létezik a probléma megoldására. A leggyakrabban konzervatív terápiát alkalmaznak a szakemberek, hogyha nem súlyos elváltozás van a háttérben. Például gyógytornával, ami rendkívül hatékony a fájdalom csökkentésében, megszüntetésében.

Mozgással gyógyít ez a módszer, aminek során a gyógytornászok különböző komplex módon alkalmazzák a különféle manuális technikákat, mint például lágyrész kezelés, kötőszöveti masszázs, ízületi mobilizálás, triggerpont terápia, illetve fascia technika. A feszes derékizomzat kilazításával hozzájárul a kezelés sikeréhez a gyógymasszázs. A manuálterápia a másik módszer a kínok redukálására. A fizikoterápia során természetes és mesterséges fizikai energiákat használva csillapítják a derékfájdalmat és enyhítik az izomfeszességet.

A konzervatív terápiához tartoznak továbbá a különböző gyógyszeres készítmények, krémek is. Ezekkel a beteg a saját otthonában kezelheti a tüneteket. A fürdőkúrák is segíthetnek, a termálvíznek kimondottan jótékony hatása van. A gyógytornát semmiképpen nem szabad kihagyni a kezelésből, mert ha tartósan feszes marad az izomzat, akkor akadályozni fogja a szabad mozgást és hosszútávon nemcsak a fájdalom fog állandósulni, de a mozgások kivitelezése is nehezített vagy akadályozott lesz.

Érdemes felkeresned a Gyógytornászom rendelőt, ha derékfájdalommal küzdesz. Az itt elsajátítható gyógytorna természetes és hatékony kezelési módja a derékfájásnak, aminek során a szakemberek ötvözik a passzív és az aktív kezeléseket. A rendelőben az 1 órás állapotfelmérés után egyéni kezelési tervet állít fel az általad kiválasztott szakember. Megtalálja a derékfájás okát és célzottan kezdi el kezelni. Fokozatosan adagolja a gyakorlatokat és betanítja mindegyiket.