Így tudod leküzdeni az inflációt okos befektetésekkel

stabil befektetések
Stabil befektetések

Az anyagi jólétben való gyarapodás a modern, nyugatias felfogás alapja. Mindenki a pénzt kergeti, néha csak élvezetből, máskor pedig létkérdésből. Sajnos, stabil bevétel nélkül, manapság már szinte képtelenség megélni. Szükség van valamennyi fizetésre, amiből fedezni lehet a számlákat és egyéb költségeket. Amikor van esély némi megtakarításra hónapokon keresztül, akkor máris felvetődik a kérdés, hogy pontosan mibe érné meg azt a keveset fektetni? Mi az elvárt ebből a szempontból?

Egyszerűen szólva, rövid idő alatt, minél kisebb kockázattal, a lehető legtöbbet keresni. Ilyen befektetés nem igazán létezik, de ha mégis, akkor az valószínűleg illegális. Fontos a realitások talaján maradni a stabil befektetések tekintetében. Egyre nagyobb problémát jelent a hétköznapokban az infláció. Meghatározó tehát ennek követése, kiküszöbölése. Ha már az elérhető, hogy a befektetett összeg ne veszítsen az értékéből és még valamennyi pluszt termelj, akkor jónak minősül. Van több tényező, amit muszáj előtérbe helyezned.

Először határozd meg, mennyi pénzt tudsz ilyen célra félretenni! Ne akarj túl sokat! Vegyél számításba minden lehetőséget! Hiba, ha úgy gondolod sikerül nagyobb összeget félretenned, majd hirtelen azzal szembesülsz, hogy nincs miből fizetned a számlákat, esetleg egy váratlan kiadás kopogtat az ajtón. Ezt a lehetőséget mindenképpen zárd ki! Inkább kevesebbet, de tényleg stabilan tegyél félre! A kockázattűrés sem kihagyható az egyenletből. Bizonyos alapok, mint a részvények, hajlamosak nagy skálán fel-alá mozogni.

Amikor a beszakadás megijeszt és kiveszed a pénzed, akkor csak veszteséget fogsz realizálni. Az időtáv a harmadik mérvadó tényező. Minél tovább tudod nélkülözni a pénzt, annál jobb befektetéseket vehetsz számításba. Amint meghatároztad az említett paramétereket, következhet az alapok felmérése. Ezeket megtalálod részletesen taglalva a grantis.hu weboldalon. A leírásokon túl, bátran jelentkezz tanácsadásra és a szakemberek segítségét igénybe véve találd meg azt a kiváló megtakarítási formát, amivel jelentősen gyarapíthatod a jövedelmedet!