Ismerkedjen meg a búzasikérrel Ön is!

Valószínűleg nem is gondolnánk, hogyha pár klasszikus alapanyagot helyettesítünk az egészségesebb változatukkal, sokat tehetünk magunkért. A búzasikér a reformételekben jártasaknak is mondhat újat, azonban nem kell megijedni, semmi bizarr vagy drága nincs a dologban.

Egy valamit állapítsunk meg, a búza nem egészségtelen, noha a gluténérzékenyek nem így vélekednének. Viszont, ha nem vagyunk érzékenyek rá, akkor bátran ismerkedjünk meg a búzafehérjével, ami tulajdonképpen a búzasikér, vagyis maga a glutén!

Feltehetjük a kérdést, hogy miért fogyasszunk ilyesmit? Ebben a fajta lisztben fehérje, zsír, cukor, keményítő és más természetes összetevők találhatóak. Ennek köszönhetően a tészták szénhidráttartalma csökken és nő a fehérjetartalma, miközben az állaga is javul. A búzasikér kiváló energiaforrás a vegetáriánus étrend fogyasztóinak.

Ajánlatos teljes kiőrlésű liszttel együtt fogyasztani. A bulkshop.hu webáruházban megvásárolható nagyobb kiszerelésben is. Próbálja ki Ön is! Receptet szintén talál a weboldalon.