Mennyibe kerül egy barázdazárás?

A fogváltás időszaka után a fogak kevésbé ellenállóak a különböző baktériumokkal szemben és a rágófelület barázdáltsága is negatív hatással van a szájüreg állapotára. A barázdazárás érdekes módon egész olcsó fogászati beavatkozásnak számít, éppen ezért mindenkinek könnyen elérhető.

Ezzel az újfajta módszerrel hatékonyan védekezhet a fogszuvasodás ellen és megóvhatja az ép fogait a károsodástól. Az orvosok a barázdazárást a maradó fogakon szokták elvégezni, ami a gyerekek esetében különösen jó megoldásnak bizonyul, de felnőtt korban is sok előnnyel jár a módszer. A közhiedelemmel ellentétben, a fogászati kezelések igénybevételéért nem kell feltétlenül mélyen a pénztárcába nyúlni. Az árak természetesen sok mindentől függnek, például magánrendelést veszünk-e igénybe vagy, hogy mennyire bonyolult, esetleg időigényes az adott beavatkozás.

A barázdazárás sok más kezeléssel ellentétben nem igényel túl nagy pénzráfordítást, hiszen mindösszesen 15.000 Ft. Ez az összeg könnyen betervezhető a családi költségvetésbe anélkül, hogy más fontos dolgokról le kellene mondani. Figyelembe véve, hogy az igényes mosoly és higiénikus szájüreg minden pénzt megér, pár ezerért valóban nem sok érte. A barázdazárás technikája nem jár fájdalommal, így a gyerekek esetében nem kell attól tartani, hogy örökre elmegy a kedvük a fogorvostól.

Ugyanakkor az is fontos, hogy már kicsi korban hozzászoktassa őket a rendszeres vizsgálathoz, hiszen akkor felnőttként is természetes lesz a számukra. A barázdazárás első lépéseként a fogak tisztításra és előkészítésre kerülnek, majd kezdetét veszi a feltöltés fázisa. Bizonyos feltöltő anyagok fluoridot tartalmaznak, amelyeknek nagy előnyükre szolgál, hogy a kezelés után is folyamatosan adagolják a fogak számára a szükséges mennyiséget. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a rendszeres fogmosás nélkülözhetetlen a megfelelő szájhigiénia eléréséhez. A fogászati kezelések is csak akkor lehetnek hatékonyak, ha a mindennapokban megvalósul a megfelelő minőségű és mennyiségű fogtisztítás.