Személyre szabott fogyókúra

Egy vicces megjegyzésben olvasható, hogy: Amit nem eszel meg, az nem hizlal. Ebben természetesen van igazság, de a koplalás nem a sikeres fogyókúra előfeltétele. Sokan tudják már, hogy a test tartalékol, ha a megszokott mennyiségtől kevesebb ételt kap. Ez teljesen logikus.

Emellett, ha valaki megfigyeli önmagát, a táplálkozási és mennyiségi szokásait, ha igazán őszinte önmagához, akkor rájön, sokszor nem a gyomra kíván enni, hanem az agya. Ez azt jelenti, hogy hiányzik neki egy íz vagy egyszerűen csak unatkozik. Amíg ezen a szokáson nem változtat, addig halvány remény van a fogyókúra sikerére.

A tudatosság az élet minden területén fontos és ez alól a táplálkozás sem kivétel. Már kezdik egyes fórumok pedzegetni, hogy a nagyipar által elkészített kívánatosan finom ízű és szép csomagolások mögött csalóka tápértékek rejtőznek.

Minél több a teljes értékű élelmiszer valakinek az étrendjében annál nagyobb esélye van arra, hogy a fogyókúra ne csak egy átmeneti szeszély legyen. Ezen felül, hogy tartóssá is váljon az elért eredmény, sőt, még az egészségi állapotba is javulás tudjon beállni.