Többféle lótáp kapható

Amennyiben lótenyésztéssel foglalkozik, a megfelelő fejlődés érdekében szinte szükségszerű ellátni a kancát és a csikót vitaminokkal. Természetesen csakis a tápanyagban gazdag takarmány mellett döntsön! Szerencsére erre a feladatra a lótáp nagyszerűen alkalmas, ráadásul nagy kiszerelésben kapható, ezért az kitart egy jó ideig.

Az aminosavak, a vitaminok és a fehérjék engedhetetlenek a vemhesség és a szoptatás során, ezáltal eléri, hogy életerős kiscsikó jöjjön a világra és a kanca is könnyebben viseli az ellést. Persze különböző fajtái léteznek a lótápnak. Van, amelyik a csikónak szól, míg más készítmények az elöregedett lovaknak, esetleg azon paripáknak, amelyek emésztési zavarokkal küzdenek.

A szervezet mindegyik terméket könnyedén képes feldolgozni, ezért az nem okoz gondot, ami a kevés cukornak és a keményítőnek köszönhető. Értelemszerűen a versenylovaknak is készítenek lótápot, ami az izmaikat védi, illetve erőt adnak az állatnak. Ezzel eléri, hogy a hátas szőrzete és a patája is kicsattanjon az egészségtől, ami szemmel látható.